top of page
Buscar
  • Foto del escritortramateatre

El LOLA més reivindicatiu: "Un tast de tot"

Un espectacle poètic i reivindicatiu a partir de l'obra de Pere Quart produit per la Cia LoPereBufa arriba a Esparreguera després de ser estrenada a Gósol i participar al Correllengua de Sabadell.

La selecció de poemes, la direcció i la dramatúrgia de l'espectacle és de Gerard Bidegain, qui també n'és l'actor. La proposta enològica del tast de vins és d'Adrià Garriga, de La Muntada - 5 Quarteres, on es conreen unes vinyes de la Vall d'Horta (Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i Serra de l'Obac) que havíen estat propietat de la família Oliver. Per altra banda aquesta funció té un fort component musical, dirigit per la pianista Alícia Daufí. El cant va a càrrec del baríton Jordi Clos i la soprano Laia Vidal, cofundadors conjuntament amb Daufí i Bidegain de LoPereBufa. Un tast de tot compta amb la col·laboració i el suport del Col·lectiu Pere Quart, que estudia i difón l'obra del poeta, de la Comissió 100 anys de la Colla de Sabadell (1919-2019) i de la companyia organitzadora del LOLA, Tramateatre.

L'estrena d'aquest espectacle es va fer el passat mes d'agost al restaurant "El Forn-Cal Moixó" de Gósol (Berguedà) i se'n va fer una segona funció a La Quartera del Casal Popular Can Capablanca de Sabadell, en el marc dels actes del Correllengua organitzat per la CAL i Òmnium Cultural el passat mes de setembre. Des de la companyia destaquen la necessitat de recuperar figures protestatàries i combatives com Pere Quart. "Ens veiem amb la necessitat de seguir lluitant des de la trinxera cultural, com deia el poeta. Guanyarem la llibertat, també, des del món cultural".

Amb el subtítol "la història ens deu una revolució", extret d'una de les cites del poeta, la Cia LoPereBufa ens apropa una selecció de música en directe d'autors com Lluís Llach, Enric Granados, Antoni Carceller, Erik Satie, Gerónimo Giménez, Josep Anselm Clavé, Gabriel Fauré, Andrew Lloyd Webber i Maria del Mar Bonet entre d’altres.


8 visualizaciones0 comentarios

Entradas recientes

Ver todo
bottom of page