LOLA 2019

RESISTÈNCIA CULTURAL

 

Al LOLA fa disset anys que resistim. El primer que va fer en néixer va ser excavar amb les mans un lloc de resistència cultural, una plataforma per a la jove creació, un lloc on poder consolidar les conviccions més fermes, un lloc des d’on connectar amb el públic i crear la pedrera del públic del futur. Som una trinxera cultural, un espai poètic obert on transiten diverses disciplines, on es tramen complicitats, on es dona suport a la creació i la nova dramatúrgia. Som un espai que ens permet deixar de mirar-nos el melic i obrir els ulls al panorama teatral, descobrir noves maneres de fer i de mostrar. Programem risc artístic necessari. Diu Antonio Tarantino que

“si seguim apostant només pel que sabem que funciona amb el nostre públic, la nostra dramatúrgia es veurà privada de la possibilitat real de créixer.”

En aquest camí ens hi trobarem. Perquè tenim a les mans un acte de fe que ens permet persistir i insistir cada any. La cultura és l’estendard de la llibertat, allò que ens fa viure i sobreviure. Al LOLA, més que mai, el defineix la resistència.

Gerard Bidegain, direcció artística del Festival.

El Festival porta el nom de l’enyorada actriu Lola Lizaran Merlos (1931-2003)

cordaweb.jpg

LA CORDA

Idea d'Albert Mestres que va servir d'excusa per presentar el Festival LOLA, el 8 de juny, dia de la festa de l'avinguda Francesc Macià.