top of page

El Festival LOLA de teatre alçarà el teló de la seva divuitena edició al Bruc

"¿Qué fue de Andrés Villarrosa?" i "Las Glorias Cabareteras" es representaran al Casal del Bruc


El Festival LOLA de teatre d’Esparreguera portarà dos dels seus espectacles de la divuitena edició al Bruc (Anoia), després d’arribar a un acord de col·laboració amb l’Ajuntament del Bruc. El municipi ja havia estat escenari del Festival LOLA quan aquest era una mostra intermunicipal de teatre professional; ara, malgrat la situació actual a causa de la crisi per la Covid-19, la direcció artística del LOLA i l’ajuntament d’aquesta població de l’Anoia han teixit complicitats per fer possible programar una part del festival al Casal del Bruc. Es tractarà de ¿Qué fue de Andrés Villarrosa?, protagonitzada per l’actor Oriol Genís i dirigida per Marc Rosich, i de l’actuació de les Glòries Cabareteres. Genís aterra al Bruc diumenge 27 de setembre a les 19:00 h amb¿Qué fue de Andrés Villarrosa? i les Glòries Cabareteres dissabte 3 d’octubre amb una funció especial per a la gent gran del Bruc a les 18:00 h i una funció oberta al públic general a les 21:00 h.

“Hem triat aquestes dues peces de cabaret i comèdia per programar-les al Bruc, una població que estimem molt i on sempre és un plaer tornar. Els bruquetans i bruquetanes tenen molta afició pel teatre i el LOLA aquí hi tindrà una plaça forta, apunta Gerard Bidegain, director artístic del Festival, “estem segurs que la població gaudirà de les propostes que els presentem.”. Els dos espectacles ja havien estat programats en edicions anteriors a Esparreguera i van rebre molt bona crítica per part dels espectadors. “Són dues peces còmiques molt divertides. Van agradar molt i la gent va quedar amb ganes de més. De fet, els vam programar al Teatret i, a causa del seu aforament reduït, en el seu moment les va poder veure poca gent a Esparreguera. Programant-les al Bruc no solament animem veïns i veïnes del poble a gaudir-ne, sinó també a la gent de les poblacions veïnes que vulguin apropar-se al Bruc.”, explica Carme Paltor, directora de producció del LOLA. La regidoria de Cultura del Bruc, encapçalada pel regidor Antonio Madrid, ha volgut apostar per aquesta mostra i acostar-la encara més al grup social de la gent gran, de manera que es programarà una segona funció de tarda de l’espectacle de les Glòries Cabareteres especialment per aquest col·lectiu. “Són gent que pateix molt de prop la pandèmia i l’època de confinament, volem fer-los participar de la cultura i facilitar-los l’accés al Festival LOLA, ara que retorna al Bruc.”



El cantante melódico del trémolo metódico

Si es fa una cerca a internet del nom d’Andrés Villarrosa, poques traces es poden trobar de la fugaç i rutilant carrera del cantant de varietés. Bé, de fet, no se’n troba cap. Enlloc es recorda el seu lema, “el cantante melódico del trémolo metódico”. Enlloc es troba documentat el seu pas pels envelats més tronats del país. Ni tampoc ha quedat registrada la fita que va ser el zenit de la seva carrera: els quinze gloriosos dies en què es va mimetitzar amb la pintoresca fauna de la Bodega Bohemia. Oriol Genís, però, mai perd l'esperança que retorni als escenaris.




L'humor esmolat i descarat de les Glòries

Cabaret, humor trash, crítica àcida... Amb aquests elements Las Glorias Cabareteras ja fa uns anys que sedueixen el públic. Marta Bernal i Gloria Martínez ofereixen una bona mostra del seu humor decadent i esmolat, amb el qual s'han fet forat al circuit underground de la ciutat de Barcelona, "primer pas d'una carrera que s'intueix llarga i plena d'èxits". Tothom qui les ha vist s'ha fet un tip de riure, encara que uns quants s'hagin portat també les mans al cap, perquè elles no respecten res, ni tan sols el món de l'escena que coneixen bé i que critiquen sense pietat.

Les entrades per als espectacles, amb aforament limitat, s'hauran de reservar anticipadament a través dels canals de contacte del LOLA: el seu mail (tramateatre@gmail.com) i el whatsapp 618 313 899

5 visualizaciones

Entradas Recientes

Ver todo
bottom of page