SOM PARAULES ——

Cadascú de nosaltres té una paraula que el defineix; el que passa és que potser triguem tota la vida a esbrinar quina és. El més provable és que sigui un verb, una paraula d’acció, la base del teatre (i, per tant, de la vida). Tornar, insistir, assajar... el teatre és repetició i el Festival LOLA repeteix any rere any amb la mateixa idea entre cella i cella: seguir sent la mostra del teatre contemporani a Esparreguera. El LOLA ja fa dinou anys que, cada tardor, puntualment, posa al centre de l’escena la paraula encarnada a través d’intèrprets de moltes disciplines. Professionals de les arts escèniques que posen, a la trinxera cultural, la veu, el cos i l’ànima.

La paraula poètica és ben present en les creacions que presentem a la programació d’enguany, reivindicant-nos com el que som i el que signifiquem: una proposta estable de teatre professional a les sales de la nostra vila, una aposta per les joves companyies i la nova creació i un espai per representar-nos i on tothom s’hi senti representat.

Davant la crisi, la intolerància, l’odi i la destrucció del sector cultural, ens hi trobareu de cara. I somrient. Perquè, tal com va sentenciar el poeta Pere Quart, de qui enguany commemorem els trenta-cinc anys de la mort: «Encara som a la trinxera i les nostres armes són les paraules.»

 

Gerard Bidegain i Figuerola

Director artístic del Festival LOLA 2021

cartellslolag21_edited.jpg

Què vam fer el 2020? (18a edició)

organitzadors_edited.jpg
colaboradors.jpg
lola2020.jpg

Què vam fer el 2019? (17a edició)