Fa divuit anys organitzem i dirigim el Festival LOLA de teatre de petit format en suport a la creació. En divuit anys hem forjat una eina de promoció del nostre patrimoni cultural, històric, arquitectònic, turístic, tradicional, gastronòmic, social, comercial, empresarial…
Proposem apostar per la cultura, apostar pel teatre, apostar per una empresa que genera molts llocs de treball, tant les petites produccions com les més grans: creadors, dramaturgs, actors, músics, ballarins, comunicadors, escenògrafs, tècnics de llum i so, modistes, maquilladors, perruquers, editorials, dissenyadors, impressors, periodistes, crítics teatrals, restauradors, informàtics, gestors, productors, transportistes, comerços locals, comerços especialitzats, repartidors de publicitat... Una empresa que col·labora amb altres entitats: escola de música i dansa, instituts, escoles, esplai, biblioteca, patronat, ajuntaments, casal intercultural, àuria-fil, centre obert la fulla, escola d'arts plàstiques...
Us farem un breu repàs pels números que ha deixat la nostra experiència. En 18 edicions hem donat feina a més de 3.500 professionals del teatre, a més de 4.000 professionals en diversos camps com la comunicació, el disseny, l'edició, la impressió, empreses de material especialitzat en llum i so, restauració, tècnics, informàtics, gestors, productors, transportistes, repartidors de publicitat, agències de viatges. Hem treballat conjuntament amb més de 400 actors del teatre local. Hem estrenat més de 90 espectacles dels quals n'hem coproduït més de 80. Hem fet més de 25 tallers de formació en diverses arts escèniques. Hem acollit i promocionat joves creadors esparreguerins en diverses disciplines. Hem estrenat més de 80 obres d'autors catalans, el 90% joves creadors. En 18 edicions hem portat més de 45.000 persones al teatre i a unes 8.000 en activitats gratuïtes. Hem pagat impostos per més de 82.000 €. Déu n'hi do, no us sembla?
No trobeu que és una bona empresa amb capacitat de generar llocs de treball, de promoció, de patrocinar l'art, de generar intercanvi cultural, de fomentar la creativitat, de vetllar per la formació, i també, sí, si la sabem aprofitar, de promocionar el territori, perquè treballem amb l'entramat social: entitats culturals, tradicionals, centres de formació, organismes oficials, associacions, clubs, cercles artístics, empresaris, comerç...
En millors moments hem portat el projecte a altres poblacions com: Martorell, Olesa, Molins de rei, Sant Esteve Sesrovires, Sant Andreu de la Barca, Abrera, el Bruc...i fins i tot Barcelona, cosa que volem recuperar, si el temps i l'autoritat ens ho permet, per l'intercanvi cultural que representa.
Ens agrada molt un refrany xinès que diu: «La cultura és com una barca a contracorrent, si s'atura, retrocedeix.».
Comments