top of page

«Persèfone» aixeca el teló a Esparreguera després d'un mes de parada del sector cultural

Una producció de Tramateatre per al festival LOLA, dirigida per Gerard Bidegain.


Demà divendres 27 de novembre el Teatret d'Esparreguera, gairebé un mes després del que estava previst, podrà celebrar el seu vintè aniversari amb l'estrena de l'obra Persèfone, de Iannis Ritsos, dirigida per Gerard Bidegain i protagonitzada per Laia Gotsens i Emma Duran. L'espectacle de clausura del Festival LOLA 2020 s'havia d'estrenar el passat 30 d'octubre, s'havia programat tres setmanes i ja tenia totes les entrades venudes, però es va haver d'ajornar a causa de la parada del món cultural dictada per la Generalitat. L'organització del LOLA confirma que les tres funcions d'aquest cap de setmana -dels dies 27, 28 i 29 de novembre- ja són plenes, i que seguiran avisant als espectadors que ja tenien l'entrada comprada per anar omplint les pròximes funcions. També se'n programaran de noves si hi ha demanda per part del públic. De moment, però, només hi podrà assistir públic resident a Esparreguera, ja que el confinament municipal de cap de setmana segueix vigent. Per a més informació i reserves el Festival LOLA manté obert el canal de WhatsApp 618 313 899.


"No compartim la mesura del Govern que no permet als espectadors desplaçar-se entre municipis per assistir a actes culturals, donada la situació que no s'han produit contagis als teatres i que la cultura va ser decretada per la mateixa Generaltitat com a bé essencial. Aquesta limitació de mobilitat ens fa petits a tots plegats i no permet l'accés lliure a aquest bé essencial.", explica Gerard Bidegain, director artístic el LOLA. "Malgrat tot, ens ho agafarem amb més ganes que mai i, quan es permeti, rebrem amb els braços oberts a tots els espectadors residents a fora de la vila".


Persèfone és una proposta del director artístic Gerard Bidegain, que presenta una escenificació del text Persèfone (Περσεφόνη), del poeta grec Iannis Ritsos (1909-1990), en traducció al català de Joan Casas. El muntatge parteix de l'exploració i simbiosi del teatre i la dansa, amb una proposta protagonitzada per l'actriu esparreguerina Laia Gotsens i la ballarina i coreògrafa olesana Emma Duran. L'espectacle estrena a Esparreguera l'any del trentè aniversari de la mort de Ritsos, un autor força desconegut a casa nostra amb una poètica molt gran que ens apropa el mite de les estacions de l'any centrant-se en la vida d'una noia amb una història universal, amb una gran potència dramàtica i una absoluta vigència al món actual. L'espai escènic i la imatge de Rafa Haro, basant-se en aquesta exploració del dins i el fora, de la foscor i la llum, i la proposta d'il·luminació i espai sonor del propi director escènic, ens traslladen a un espai de trànsit entre dos móns. Completen l'equip artístic Alba Hinojosa com a ajudant de direcció, Francesc Ripoll com a tècnic, Uxia Campo com a documentalista del procés de treball i Carme Paltor com ajudantia de vestuari. Les fotografies i el vídeo promocional enregistrat a les ruïnes d'Empúries el passat agost són de Gerard Sancho i Antonio Cortijo i les fotografies d'assaig són de Vanesa Hermosilla.


1 visualización0 comentarios

Entradas recientes

Ver todo
bottom of page