Soler estrena «Birnam» al Lola 2020

Lluís Soler estrena el text de Víctor Sunyol que ens porta al bosco de Birnam, conegut per Macbeth i l'actor que l'interpreta

Soler estrena «Birnam» al Lola 2020

A «Birnam», un actor, ja gran, és al camerino preparant-se per representar el rei Duncan a Macbeth, quan li comencen a aparèixer dubtes. Sobre el valor de la paraula i la naturalesa del llenguatge, sobre el teatre i la seva funció, sobre el seu moment com a actor i el seu passat, sobre la vellesa… Li revénen tots els seus fantasmes, dubta de tot, el seu món entra en crisi.

Lluís Soler és l'actor que interpreta aquest personatge que amb els anys ha esdevingut part de l'obra de Shakespeare. Nascut a Manlleu l'any 1954 és actor des de 1990 i ha treballat sota la direcció de Jordi Mesalles, Boris Rotenstein, Calixto Bieito, Sergi Belbel, Mario Gas, Anna Lizarán, Magda Puyo, Joan Castells, Frederic Roda, Albert Mestres, Oriol Broggi, Carlota Subirós, Quim Lecina, Josep Maria Mestres… i amb Antonio Calvo amb qui va estrenar «El comte Arnau», de Josep M. de Sagarra; al Festival LOLA del 2004 i des de llavors hi ha representat «l’Odisea», d’Homer; «Canigó», de Verdager; «Ens hi ha portat la paraula», de Vinyoli; «L’infern», de Dante i ara ens estrena aquest espectacle que si la pandèmia ho permet estrenarà a Barcelona en breu.

Víctor Sunyol és l'autor de l'obra gairebé feta a mida per a Lluís Soler, nascut a Vic, Sunyol és poeta i professor de llengua, escriptor i editor català. Ha editat una vintena de llibres de poemes. I aquesta és la seva primera obra teatral.

Joan Roura és qui ha dirigit el treball de l'actor shakesperià, nascut a Manlleu és actor i director. Cursa estudis d’interpretació i direcció, Commedia dell’Arte i màscara. Comença amb Sèmola Teatre, forma CorCia Teatre amb qui treballa habitualment. Ha dirigit actors com Godoy, Peyu…