«Els fusells de la senyora Carrar» inaugura el Festival LOLA 2021

Inaugura el Festival LOLA 2021 l'esperada obra de Bertolt Brecht «Els fusells de la senyora Carrar» de la cia AlGalliner.

«Els fusells de la senyora Carrar» inaugura el Festival LOLA 2021

L'any passat ja havien de venir, però ens va ser impossible poder-la programar a causa de les normatives Covid-19.
La cia AlGalliner i el seu director Albert González ja havien estat a Esparreguera en un parell d'ocasions, una amb «Tres Tristos Traumes» i més tard amb «Un obús al cor». Aquest any els podrem veure a l'escenari de La Passió el dia 19 de setembre, amb un muntatge contundent, uns actors molt bons i la col·laboració de Carles Belda i Anna Farriol.
Brecht va criticar en aquesta obra el concepte de neutralitat política, sobretot en el pròleg i l'epíleg originals, dues escenes que se situen en un camp de refugiats de la Catalunya Nord, on han anat a parar els protagonistes de l'obra després de la Guerra Civil. Es qüestiona el fet que les potències europees no donessin en el seu moment suport al govern legítim de la República espanyola i optessin per la política de la no-intervenció.
És inevitable aquí fer un paral·lelisme amb la situació política actual que es viu a Catalunya (i al món) i és per aquest motiu que AlGalliner van decidir reescriure de nou el pròleg i l'epíleg de l'obra i traslladar aquestes dues escenes a ple segle XXI. L'encarregat d'aquesta nova dramatúrgia ha estat l'exparlamentari de la CUP David Fernández, que ha tornat a posar l'accent i la crítica en el concepte de neutralitat. I és que, com deia Gramsci, "la indiferència és el pes mort de la història".